Blogi

Nyt starttaa taas syksyn Aktiivinen synnytys ry:n keskutelu illat Joensuussa. Illat pidetään yhteistyössä Liekku ry:n kanssa. Olen itse vetämässä elokuun, lokakuun ja marraskuun iltoja. Syyskuun illan vetää Henna Pirhonen. Aksyn illat ovat vertaistuellisia keskuteluiltoja, joissa vaihdetaa omia kokemuksia, kuulumisia ja mietteitä. Aktiivinen synnytys ry Joensuun fb sivut löytyvät täältä. Minä ja Henna päivitellään fb sivuja tällä hetkellä. Lisää Aktiivinen synnytys ry:n toiminnasta löydät heidän omilta nettisivuilta aktiivinensynnyty.fi Mitä enemmän porukkaa niin sen mukavammat keskutelut.
Doulaus ja valmennus äitiyslomalla Tyttö tuli! Kolmas lapseni, ihana tuulispää tyttöni syntyi lempeästi kotiin heinäkuisen auringon lämmittäessä ja punaisten unikoiden kukkiessa. Kiitokset ihanalle miehelleni Ilkalle, kätilökolleegalleni Helenalle ja siskolleni Hannalle. Ja tietysti ihanille isommille mussukoilleni, jotka olivat myös mukana seuraamassa siskonsa syntymää. Olen nyt virallisesti äitiyslomalla päätyöstäni kätilönä. Jatkan kätilöhommia yrityksen kautta kuitenkin melkein normaaliin tapaan vauvantahtisesti :) Ryhmävalmennuksesta pidän ensi talven ajan taukoa ja keskityn nyt “äitiyslomalla” yksityisiin valmennuksiin.
Äidin tehtävä on liikkua ja avautua. Vauvan tehtävä on aktiivisesti kiertyä leukarinnassa kohti maailmaa Pikkulantio muodostaa synnytyskanavan, joka alkaa yläaukeamasta, kulkee läpi lantionloukon ja päättyy ala-aukeamaan. Lonkkaluut liittyvät lantion edessä yhteen rustoilla ja nivelsiteillä, jota kutsutaan häpyliitokseksi. Selän puolelta lonkkaluut liittyvät ristiluuhun molemmin puolin si-nivelillä, joita tukevat monimutkaiset sidekudosrakenteet. Naisen luisen lantion synnytyskanava ei ole suora putki maahan päin, kuten herkästi voisi kuvitella. Synnytyskanava on lieriön muotoinen ja sen ylä- ja ala-aukeama ovat muodoltaan ja kooltaan erilaisia.
Äidin tehtävä on avautua. Vauvan tehtävä on kiertyä leuka rinnassa <3 Naisen lantion alue koostuu joustavasta luisesta lantiosta, lihaksista ja erilaisista siteistä ja kalvoista. Vauva syntyy äidin lantiosta kuten nappi menee napinlävestä. Evoluutio on hionut ihmisvauvan syntymän täydellisesti niin, että luisen lantion, sidekudosten ja lihasten eri osat ohjaavat vauvaa juuri oikeaan asentoon syntymää ajatellen. Lantion alueen lihaksiston ja siteiden ollessa tasapainossa vauvalla on paremmat edellytykset asettua pää alaspäin ja painaa leuka rintaan nuokkuryhtiin.