Skip to content

Mie

Olen vuosia haaveillut oman kätilöyrityksen perustamisesta ja nyt se on tässä! Kannattaa varoa mitä toivoo, koska toiveet voivat toteutua!

Olen äiti, vaimo, tytär, sisko, ystävä, kätilö ja ennen kaikkea nainen. Luonteeltani olen tällainen rento, omasta mielestä hauska ja helposti innostuva jooga hippi, joka ei kerkeä valitettavasti joogaamaan niin usein kuin haluaisi. Olen aamu-uninen ja hidasliikkeinen taivaanrannan maalari. Toisaalta olen myös aika määrätietoinen ja päättäväinen. Joku saattaisi lähipiiristä vaativaksikin kuvailla :)

Suhtaudun intohimoisesti ja mielenkiinnolla koko ihmisen lisääntymisprosessiin! Miten naisella voikaan olla niin ihmeellinen keho, että se osaa kasvattaa sisällään uuden ihmisen? Jos naisen keho osaa luoda uutta elämää, niin osaa se myös varmasti synnyttää. Evoluutio onkin kehitellyt naiselle mitä hienoimman vehkeen ja apukeinot synnyttämistä varten. Ja mitä vielä. Rinnat! Vauvat eivät pysty syntyessään syömään kiinteätä ruokaa, joten äiti syö ja rinnat tuottavat vauvalle juuri täydellisen sopivaa ravintoa tilanteen mukaan. Jos tähän alkaa miettiä vielä suoliston mikrobien merkitystä, lantion rakennetta, hormoneja, varhaista vuorovaikutusta ja kiintymyssuhdetta, imetyksen ja synnytyskokemuksen vaikutuksia ei voi kun ihmetellä miten hienosti kaikki on suunniteltu. Naiset ovat kantaneet, synnyttäneet ja imettäneet lapsiaan kautta aikojen. Naiset tarvitsevat vain rohkaisua siihen, että uskovat itseensä ja kuuntelevat kehoansa!

Erityisiä mielenkiinnon kohteitani ovat aktiivinen synnyttäminen, lääkkeettömät kivunlievityskeinot ja lantion tasapainottaminen. Imetys ja vauvamyönteisyys ovat myös lähellä sydäntäni. Äidin ollessa voimaantunut ja hyvinvoiva, lantion ollessa tasapainoinen ja mielen rauhallinen on hänellä hyvät edellytykset aktiiviseen synnyttämiseen, hyvään synnytyskokemukseen ja imetyksen onnistumiseen. Palveluihini kuuluu myös kätilödoulaus ja kotisynnytysten hoitaminen yhdessä Helenan kanssa. Kätilödoulana ja kotisynnytyskätilönä olen teidän omana luottokätilönä raskausaikana ja autan valmistautumisessa parhaani mukaan. Synnytyksessä saatte minulta jatkuvan, tutun ja turvallisen tuen, joko doulana synnytysairaalassa tai kotikätilönä syntymän tapahtuessa suunnitellusti kotona.

Jokaisella naisella kuuluu olla oikeus synnyttää rauhassa omalla tavallaan! Ja se, jonka mielestä imettäminen kahvilassa on hävytöntä voi mennä itse vessaan syömään kroisantiaan.