Tulossa! Kävin juuri HypnoSynnytysvalmentaja koulutuksen, joten asiaa kannattaa minulta jo kysellä :) Lisätietoa hypnosynnytyksestä löytyy Hypnosynnytys yhdistyksen sivulta Hypnosynnytys.fi, yhdistyksen FB-sivuilta ja HypnoBirthing kirjasta
Useimmat äidit eivät ole tietoisia, miten synnytykseen voi valmistautua jo raskausaikana tai miten paljon vaihtoehtoja synnytykseen ja toimenpiteisiin liittyy. Synnyttäjät luottavat usein kätilöön, lääkäriin, tekniikkaan ja lääketieteeseen, eivätkä tule välttämättä ajatelleeksi, miten itse voisivat vaikuttaa synnytyksen normaaliin etenemiseen ja synnytyskokemukseen. Valmennuksessa keskitytään juurikin siihen, miten itse voit vaikuttaa omaan synnytykseesi! Joskus jännitys ja pelko saavat odottajan työntämään ajatuksiaan sivuun synnytyksestä, mutta juuri silloin kannattaakin valmistautua! Valmistautunut odottaja on synnytyksessä aktiivinen synnyttäjä, joka luottaa itseensä, osaa rentoutua ja kuunnella kehonsa viestejä.
Naisen lantion alue koostuu joustavasta luisesta lantiosta, lihaksista ja erilaisista siteistä ja kalvoista. Vauva syntyy äidin lantiosta kuten nappi menee napinlävestä. Evoluutio on hionut ihmisvauvan syntymän täydellisesti niin, että lantion eri osat ohjaavat vauvaa juuri oikeaan asentoon syntymää ajatellen. Lantion alueen lihaksiston ja siteiden ollessa tasapainossa vauvalla on paremmat edellytykset asettua pää alaspäin ja painaa leuka rintaan nuokkuryhtiin. Vauvan pään ollessa nuokkuryhdissä, syntyvänä osana on takaraivo. Takaraivon ympärysmitta on pään mitoista pienin.
Olla jököttääkö vauvasi aina vain pylly alaspäin? Syynä voi olla lantion alueen siteiden, kalvojen ja lihaksiston epätasapaino ja kireys. Kohdun alaosassa voi olla tiukkuutta ja toispuoleisuutta niin, että vauvan pieni pylly asettuu sinne mukavampi kuin isompi vauvan pää. Evoluutio on hionut ihmisvauvan syntymän täydellisesti niin, että lantion alueen ollessa tasapainoinen ja vetreä eri osat ohjaavat vauvaa juuri oikeaan asentoon syntymää ajatellen. Lantion alueen lihaksiston ja siteiden ollessa tasapainossa vauvalla on paremmat edellytykset asettua pää alaspäin ja painaa leuka rintaan nuokkuryhtiin.
Jännittääkö tai mietityttääkö tuleva synnytytys? Voi olla, että olet menossa synnyttämään ensimmäistä kertaa tai, että edellisestä synnytyksessä on jäänyt jokin asia vaivaamaan mieltä. Voimme keskustella ajatuksistasi ja laatia yhdessä sinun näköistä synnytyssuunnitelmaa tulevaan synnytykseen. Pohtimalla ja peilaamalla yhdessä erilaisia pelkoja ja jännityksiä asiat yleensä selkiytyvät. Asioiden selkiytyessa on hyvä laatia synnytyssuunnitelmaa, jotta vältyisit epämiellyttäväksi kokemiltasi asioilta. Naiset kokevat synnyttämisen ja siihen liittyvät asiat hyvin eritavalla. Toiselle sama asia tuo turvaa ja toisille taas turhaa ahdistusta.