Tulossa! Kävin juuri HypnoSynnytysvalmentaja koulutuksen, joten asiaa kannattaa minulta jo kysellä :) Lisätietoa hypnosynnytyksestä löytyy Hypnosynnytys yhdistyksen sivulta Hypnosynnytys.fi, yhdistyksen FB-sivuilta ja HypnoBirthing kirjasta
Voit tilata myös kotiisi yksilöllisen synnytysvalmennuksen. Kahdessa tunnissa voimme rauhassa keskittyä 2-3 haluamaanne eri osa-alueeseen. Toki voimme keskustella useammastakin aiheesta jos aikaa riittää. Yleensä aika loppuu kesken ja juteltavaa olisi vaikka kuinka! Lantion anatomia, synnytyksen fysiologia ja hormonit ovat yksi tärkeä osa-alue, joka kuuluu jokaiseen yksilölliseen valmennukseen. Valmennuksen eri osa-alueita voivat olla esimerkiksi: Synnytyksen vaiheet Tens Akupainanta synnytyksessä Gua sha Rebozo Liike synnytyksessä Jumppapallon ja pähkinäpallon käyttö Joogaliinan käyttö Synnytyskivun merkitys Synnytyslaulu Veteen synnytys Aquarakkulat Ponnistusasennot ja hengitys Erityistilanteet ja toimenpiteet Vauvan ensi hetket ja imetys ensipäivinä Synnytyssuunnitelma Ja lisäksi tietysti kaikki aiheet mitä teille vain tulee mieleen :)
Naisen lantion alue koostuu joustavasta luisesta lantiosta, lihaksista ja erilaisista siteistä ja kalvoista. Vauva syntyy äidin lantiosta kuten nappi menee napinlävestä. Evoluutio on hionut ihmisvauvan syntymän täydellisesti niin, että lantion eri osat ohjaavat vauvaa juuri oikeaan asentoon syntymää ajatellen. Lantion alueen lihaksiston ja siteiden ollessa tasapainossa vauvalla on paremmat edellytykset asettua pää alaspäin ja painaa leuka rintaan nuokkuryhtiin. Vauvan pään ollessa nuokkuryhdissä, syntyvänä osana on takaraivo. Takaraivon ympärysmitta on pään mitoista pienin.
Olla jököttääkö vauvasi aina vain pylly alaspäin? Syynä voi olla lantion alueen siteiden, kalvojen ja lihaksiston epätasapaino ja kireys. Kohdun alaosassa voi olla tiukkuutta ja toispuoleisuutta niin, että vauvan pieni pylly asettuu sinne mukavampi kuin isompi vauvan pää. Evoluutio on hionut ihmisvauvan syntymän täydellisesti niin, että lantion alueen ollessa tasapainoinen ja vetreä eri osat ohjaavat vauvaa juuri oikeaan asentoon syntymää ajatellen. Lantion alueen lihaksiston ja siteiden ollessa tasapainossa vauvalla on paremmat edellytykset asettua pää alaspäin ja painaa leuka rintaan nuokkuryhtiin.
Jännittääkö tai mietityttääkö tuleva synnytytys? Voi olla, että olet menossa synnyttämään ensimmäistä kertaa tai, että edellisestä synnytyksessä on jäänyt jokin asia vaivaamaan mieltä. Voimme keskustella ajatuksistasi ja laatia yhdessä sinun näköistä synnytyssuunnitelmaa tulevaan synnytykseen. Pohtimalla ja peilaamalla yhdessä erilaisia pelkoja ja jännityksiä asiat yleensä selkiytyvät. Asioiden selkiytyessa on hyvä laatia synnytyssuunnitelmaa, jotta vältyisit epämiellyttäväksi kokemiltasi asioilta. Naiset kokevat synnyttämisen ja siihen liittyvät asiat hyvin eritavalla. Toiselle sama asia tuo turvaa ja toisille taas turhaa ahdistusta.