Lapsivuodeaika, ensimmäiset päivät synnytyksen jälkeen

Kätilön ja terveydenhoitajan tukea ensimmäisiin päiviin kun kotiudutte vastasyntyneen kanssa kotiin.

Kotiutuminen synnytyksen jälkeen tapahtuu yleensä nopeasti 2-3 vuorokauden kuluttua synnytyksestä ja ensimmäiseen neuvolan tapaamiseen saattaa olla viikko aikaa. Monet perheet myös vierastavat sairaalaympäristöä ja haluavat lähteä mahdollisimman nopeasti sairaalasta kotiin. HUS:n synnytyssairaaloissa on mahdollisuus myös ns. lyhytjälkihoitoiseen synnytykseen, jossa uudelleensynnyttäjä voi kotiutua 6-24 tunnin kuluttua synnytyksestä, jos äiti ja lapsi ovat hyväkuntoisia. Yleensä maitokin nousee kunnolla rintoihin kun pääsee kotiin rentoutumaan omiin juttuihinsa ja etenkin nukkumaan omaan sänkyyn.

Vauvan kanssa kotiutuessa mieleen voi tulla monia kysymyksiä omasta voinnista, vanhemmuudesta ja vauvanhoidosta. Tässä siis sinulle paketti jos kaipaat tiivistä tukea oman kätilön kanssa kotona synnytyksen jälkeen.

Kotikäynneillä voin myös tehdä vauvalle vyövyheterapeuttista vauvahierontaa.

Vyöhyketerapeuttinen vauvahieronta rentouttaa ja hellii vauvaa kokonaisvaltaisesti. Se vapauttaa lihasjännityksiä, vahvistaa verenkiertoa ja ruoansulatuselimistöä ja auttaa vauvaa rentoutumaan ja rauhoittumaan. Parhaan hyödyn vyöhyketerapeuttisesta vauvahieronnasta saa säännöllisellä 3-5 kerran hoitosarjalla.

Kätilön kotikäynti 100 (1,5h) € ja kolme tapaamista yhteensä 260€

Imetysohjauksesta on mahdollista saada kelakorvaus. Yksityinen lääkäri voi pyytäessäsi kirjoittaa imetysohjaukseen lähetteen 901D, Sairaanhoitajan antama hoito, enintään 60 minuuttia, jolloin käynnistä saa Kelakorvauksen. Lääkärinlähetteellä annetusta ohjauksesta voi hakea korvausta myös mahdollisesta lapsivakuutuksesta.