Lisää tilaa perätilavauvalle kääntymiseen

Olla jököttääkö vauvasi aina vain pylly alaspäin? Syynä voi olla lantion alueen siteiden, kalvojen ja lihaksiston epätasapaino ja kireys. Kohdun alaosassa voi olla tiukkuutta ja toispuoleisuutta niin, että vauvan pieni pylly asettuu sinne mukavampi kuin isompi vauvan pää. Evoluutio on hionut ihmisvauvan syntymän täydellisesti niin, että lantion alueen ollessa tasapainoinen ja vetreä eri osat ohjaavat vauvaa juuri oikeaan asentoon syntymää ajatellen. Lantion alueen lihaksiston ja siteiden ollessa tasapainossa vauvalla on paremmat edellytykset asettua pää alaspäin ja painaa leuka rintaan nuokkuryhtiin.

Valitettavasti nykyinen länsimainen elämäntyyli ei tue naisten hyvää ja tasapainoista fyysistä kuntoa. Ennen kyykittiin metsissä ja pelloilla peltotoissä mitä ihmeellisimmissä kyykky asenoissa. Nykyään monet naiset istuvat autossa, töissä ja sohvalla sekä ristivät jalkojaan ja seisovat toispuoleisesti suurimman osan hereilläolo ajastaan. Tämä kaikki vaikuttaa lantion alueeseen toispuoleisesti. Tällöin kohdun alaosaan voi kehittyä kireyttä ja toispuoleisuutta. Vauva asettuu aina niin päin miten on eniten tilaa ja näin voi kehittyä virhetarjontoja.

Käynnillä ohjaan sinulle lantiota ja keskivartaloa avaavia ja vahvistavia joogaliikkeitä, rebozo liikkeitä ja tekniikoita. Ohjausen tarkoistuksena on siis tehdä vauvallesi enemmän tilaa lantioon, jotta maanvetovoima ohjaisi häntä luonnollisesti kääntymään pää alaspäin. Saat mukaasi myös kattavat ohjeet kirjallisesti.

Vauvan perätilan luonnolliseen kääntymiseen tähtäviiä liikkeitä on hyvä alkaa tekemään 28-32 raskausviikolta eteenpäin, jos vauva viihtyy perätilassa. Lantion alueen tasapainottaminen tukee myös myöhemmillä raskausviikoilla äitiyspoliklinikalla tehtävää ulkokäännös yritystä. Ulkokäännöksessä vauva käännetään mekaanisesti pää alaspäin. Mutta jos lantiossa on ahtautta, vauva saattaa mielellään kääntyä takaisin perätilaan. Ulkokäännöksen lisäksi kannattaa siis hankkia ohjausta miten saa myös lisää tilaa lantioon, jotta vauva jäisi myös pää alaspäin.

Olen kirjoittanut naisen lantiosta, vauvan optimaalisesta asennosta ja lantion alueen tasapainottamisesta muutaman blogitekstin. Kannattaa käydä kurkaamassa!