Synnytyskeskustelu

Jännittääkö tai mietityttääkö tuleva synnytytys?

Voi olla, että olet menossa synnyttämään ensimmäistä kertaa tai, että edellisestä synnytyksessä on jäänyt jokin asia vaivaamaan mieltä. Voimme keskustella ajatuksistasi ja laatia yhdessä sinun näköistä synnytystahtoa (hoitotahto) tulevaan synnytykseen. Pohtimalla ja peilaamalla yhdessä erilaisia pelkoja ja jännityksiä asiat yleensä selkiytyvät. Asioiden selkiytyessa on hyvä laatia synnytystahto, jotta alat kulkea kohti sellaista synnytystä kuin haluat. Hoitotahto myös synnytyksessä on erittäin tärkeä. Naiset kokevat synnyttämisen ja siihen liittyvät asiat hyvin eritavalla. Toiselle sama asia tuo turvaa ja toisille taas turhaa ahdistusta. Onkin juuri hyvä miettiä mitkä asiat sinule tuovat ahdistusta ja mitkä turvaa. Synnytystahtoa laatiessa tietosi synnytyksestä kartuvat ja huomaat, että tilanteisiin ja niiden kulkuun voit itse vaikuttaa. Mitä enemmän sinulla on luottamusta ja hallinnantunnetta kehoosi, sitä voimaannuttavan synnytyskokemuksen voit saada.

Lisää synnytystahdosta löytyy blogista synnytystahto eli hoitotahto synnytyksessä

Painaako mieltäsi synnytyspettymys? Kokeillaan tulkita synnytyskertomusta uudelleen lempeällä tavalla.

Synnytys voi olla naisen elämän voimaannuttavimpia ja kannattelevimpia kokemuksia. Toisaalta jotain voi myös mennä rikki, eikä mikään tunnu enää samanlaiselta kuin ennen. Joskus synnytys ja sen tapahtumat jäävät mieleen vaivaamaan. Joskus synnytyksestä voi jäädä myös syvempiä haavoja.

Synnytys on kuin matka kohti syntyvää vauvaa. Etenet matkalla läpi erilaisten väkevin, ihanien, hauraiden ja lempeiden porttien läpi kunnes saavutat määränpään. Synnytysmatkaa voidaan kuvata myös labyrintillä, joka etenee eri vaiheiden kautta kohti labyrintin ydintä. Labyrintistä pitää kuitenkin kulkea myös takaisin päin, jotta sieltä pääsee ulos. Samoin synnytys kannattaa kulkea läpi takaisin tähän hetkeen. Keskistymme työstämään synnytyskokemustasi sinun tahtiin ja katsomme rohkeasti tarinan vaikeita kohtia uudesta näkökulmasta. Oma sanat ja kokemukset itsestään synnyttäjä voivat olla todella syyttäviä ja raadollisia. Tietoisella uudelle lempeällä tulkinnalla voit löytää haastavista ja väkevistäkin tilanteista jotakin kaunista ja hyvää. Harjoituksen kautta kuljemme lempeästi kohti uutta ja myötätuntoista tulkintaa ja eheämpää sinua.