Vyöhyketerapeuttinen Vauvahieronta

Hoito yhdistää vyöhyketerapiaa ja sekä vauvahierontaa, jolloin hoito on vauvalle miellyttävää ja tehokasta. Vyöhyketerapiaa hyödyntämällä voidaan hoitaa vauvaa oireenmukaisesti. Hoidosta voi saada apua mm. koliikkiin ja muihin vatsavaivoihin kuten ummetukseen, itkuisuuteen, kehon jäykkyyksiin, runsaaseen pulautteluun, refluksioireisiin ja unihäiriöihin. Vyöhyketerapeuttinen vauvahieronta tukee vauvan luonnollista kehitystä ja vahvistaa suoliston toimintaa ja kosketus rentouttaa tehokkaasti.

Myös synnytyksellä on vaikutusta erityisesti itkuiseen vauvaan. Vauvan niskat joutuvat loppuraskaudessa ja synnytyksen aikana kovan paineen alle. Kohdussa vauvan asento voi olla toispuoleinen kohdun ja lantion alueen toispuoleisuuden vuoksi. Synnytyksen avautumis- ja ponnistusvaiheessa pää voi syntyä hieman vinossa eli virhetarjonnassa suhteessa synnytyskanavaan, jonka vuoksi avautumis- ja ponnistusvaihe voi pitkittyä. Samalla myös vauvan niska venyttyy toispuoleisesti, mikä voi hankaloittaa vauvan oloa syntymän jälkeen. Kipeä ja venyttynyt niska myös hankaloittaa kielen ja leukojen liikettä, mikä taas vaikeuttaa imetystä. Niskajumin voi helposti tarkistaa vauvalta jo myös kotona. Jos vauva pitää päätään mielellään vain toiseen suuntaan, selällään ollessaan vauvan pää on kallistunut jompaan kumpaan olkapäähän päin tai vatsallaan ollessa toisen puolen lapaluun/hartian alueella näkyy jonkinlainen toispuoleinen uurre tai painauma. Nämä merkit viittaavat siihen, että vauvan kehon asento on toispuoleinen eli kireä ja jumissa niskasta ja joskus myös koko keho toispuoleisesti jumissa. Vaikea ja pitkä synnytys voi olla herkille vauvoille myös stressaava kokemus ja vauva voi oireilla tämänkin takia.

Vauvojen kehot ovat herkkiä vastaamaan hoitoon ja usein apua vaivaan saadaan jo muutaman hoitokerran jälkeen. Jo nopeasti hoitojen aloituksen jälkeen vauvan itkuisuus helpottaa, kivut sekä kehon jäykkyydet vähenevät ja vauva alkaa voida selkeästi paremmin!

Yhteen hoitokertaan varataan 45-60 minuuttia ja siiheen sisältyy haastattelu, jolla kartoitetaan vauvan tilannetta yhdessä vanhempien kanssa. Hoito tehdään vauvaa kuunnelleen alustalla, sylissä tai rinnalla. Hoidot tehdään sarjana ja keskimäärin hoitoja tarvitaan 3-5 kertaa. Vauvahieronta on ihanaa hemmottelua vauvalle. Hoitoon voi siis tulla vaikka varsinaista vaivaa ei olisikaan!

Vyöhyketerapeuttinen vauvahieronta 50€ , hoidot suositellaan tehtäväksi 3-5 kerran hoitosarjoina noin viikon välein tehtynä.

Viiden kerran sarjana ostettu hoito -15, 212,50€

Olen käynyt vyöhyketerapeuttisen vauvahieronta kurssin Elonaskeleen Tiina Rytkösen opissa. Ylen vauvahieronnasta ja Tiinasta tekemän jutun voit lukea täältä. Myös HUS on havahtunut vyöhyketerapian vaikutuksista vauvojen itkuisuutteen. Käynnissä olevasta tutkimuksesta uutisoi Kuntalehti.